Arno Schuring over de C02-prestatieladder

DAGnl is gecertificeert voor de C02-prestatieladder trede 3. Dit houdt in dat DAGnl zich bewust is van haar C02-uitstoot en dit wil verminderen. Op deze manier wil DAGnl bijdragen aan een betere leefomgeving. Arno Schuring ( directie DAGnl) over de CO2-prestatieladder:

“Duurzaam ondernemen zouden we allemaal moeten doen. Het is niet de vraag of we wat met duurzaamheid doen, maar beseffen dat we iets mee duurzaamheid doen. Klein beginnen met veel overtuigingskracht is beter dan de lat hoog leggen en doelen niet halen. Alle beetjes helpen om de generaties na ons een schonere toekomst te geven. Daarom maakt DAGnl bewuste duurzame keuzes, zoals de keuze voor bepaalde energie labels, auto’s en andere energiebesparende maatregelen voor onze kantoren. De komende jaren wil DAGnl nog duurzamer ondernemen door een solide aanpak met realistische doelen.”

“DAGnl gaat momenteel circulair om met bouwstoffen en gaat deelnemen aan Duurzaam GWW.  Ook nemen wij deel aan Nederland CO2 neutraal, een initiatief waarmee Nederland onafhankelijk wil worden en zichzelf kan voorzien van duurzame energie. Duurzaamheid begint natuurlijk bij ieder persoonlijk. Bij mij thuis heb ik dit jaar zonnepanelen laten aanbrengen en bij de keuze voor een auto laat ik meer meewegen wat de milieubelasting van de auto is.

“In de toekomst zie ik veel mogelijkheden voor DAGnl om nog duurzamer te ondernemen. Wij kunnen ons wagenpark vergroenen en projecten verduurzamen. Het is een mooie uitdaging om binnen ons bedrijf duurzaamheid uit te dragen. We nemen onze medewerkers mee in onze doelen en het beleid dat we vormen. Ook onze opdrachtgevers betrekken we in onze doelen door onze reductiemaatregelen online actief uit te dragen."