Vertrouwen van beide kanten

Sinds april dit jaar werkt Gert Staman bij Incite Projects (onderdeel van DAGnl). Hij studeerde Land- & Waterschapsmanagement aan hogeschool Larenstein. Daarna heeft het een aantal jaar als uitvoerder, omgevingsmanager en procesbegeleider gewerkt. Nu maakt Gert bij Incite Projects de overstap naar de functie Projectleider Civiele Techniek. Hij is de verbindende factor tussen opdrachtgevers en de specialisten bij Incite Projects.

Vertrouwen 
Gert: ”Ik ben een echte verbinder, dan kom ik ook het beste uit de verf. In de samenwerking met opdrachtgevers vind ik het belangrijk dat er vertrouwen is van beide kanten. Dat is voor mij de basis. Door opdrachtgevers worden we vaak voor onze specifieke kennis ingezet. Met die specifieke kennis maken wij de projecten uitvoerbaar, dat vind ik mooi. Ik krijg er een kick van als ik met een slimme oplossing iets tastbaars kan maken. Zo creëer ik toegevoegde waarde voor de leefomgeving.”

Draagvlak
Door zijn werkzaamheden heeft hij de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met gebiedsprocessen en inwonersparticipatie. Omgaan met verschillende partijen en belangen is voor Gert geen probleem. “Ik vind het een uitdaging om mensen te enthousiasmeren om zo een draagvlak te creëren tussen de belangen van verschillende partijen. Om projecten op een duurzame en betrouwbare manier uit te voeren combineer ik mijn analytisch vermogen en harmonieuze stijl van werken. Daarbij zie ik problemen eerder als uitdagingen.

Problemen benader ik op een positieve manier zodat ik tot een pragmatische oplossing kom. Efficiënt en resultaatgericht werken staat bij mij centraal.”

Richting 
Jarenlang heeft Gert als procesbegeleider en omgevingsmanager gewerkt. Gert: “Als je de keuze maakt om na zeven jaar over te stappen, merk je wel dat de civieltechnische kennis even bijgespijkerd moet worden. Ik weet veel, maar bepaalde zaken moet je gewoon aan specialisten overlaten. Mijn collega’s hoef je niet te vertellen hoe je een project moet maken. Ze zitten er niet voor niks. Ik geef ze een zetje in de goede richting en geef de richting aan.”

Afstemming
Gert heeft inmiddels een aantal projecten van Incite Projects onder zijn hoede. “Momenteel ben ik met meerdere projecten bezig. Bijvoorbeeld een nieuwbouwplan op een voormalige fabrieksterrein. Daarbij ben ik verantwoordelijk voor de afstemming met verschillende stakeholders en het bevoegd gezag. Wij geven daarnaast, op basis van een stedenbouwkundig plan, invulling aan het ontwerp van de openbare ruimte. Mijn rol daarin is het begeleiden van de uitvoering van de verschillende grondwerkzaamheden en onderzoeken om zo het ontwerp ook technisch uitvoerbaar te maken.”

Toekomst
In de toekomst wil Gert zich niet alleen richting op de functie Projectleider Civiele Techniek. Hij wil zich door ontwikkelen tot directievoerder. ”Bij elk project is voor mij het doel om een sfeer creëren waarbij je samen als team het werk maakt. Daar krijg ik energie van! ”

Heeft u een civieltechnisch project waarbij u op zoek bent naar verbinding tussen partijen met verschillende belangen? Neem contact op met Gert Staman: 06-12657820 / gert.staman@incite-projects.nl.